"I like Sean because he looked, well, slutty...A boy who couldn't remember if he was Catholic or not"
  follow me on Twitter

  Thursday, December 28, 2006

  Jackass 2


  Två ord. Blindfolded bullfighting.

  Awesome.

  Thursday, December 21, 2006

  "We have normality. I repeat, we have normality. Anything you still can't cope with is therefore your own problem."

  Vid mitt skrivbord på jobbet:

  Sleepless (admin.)
  Pre-coffee: no calling, no talking, no looking.


  No, not really. Men vore det inte underbart?

  Mmmm. Mer subtext. Sweet, fluffy subtext, mmm. Idgie och Ruth i Stekta, gröna tomater. Xena och Gabrielle i Xena: Warrior Princess. Smithers och Mr Burns. Spike och Angel i Buffy the Vampire Slayer. Alltså fram till Spike erkänner i femte säsongen att han och Angel haft sex, då jag antar att det går från subtext till text (speaking of Buffy: Andrew? Subtext. Hello?). Of course, den riktigt intressanta typen av subtext är den som befinner sig någonstans mitt emellan "This is clearly subtexty" och "What are you, deluded?" Som Smallville. Flörtar Clark och Lex verkligen med varandra, eller är det en kombination av att Michael Rosenbaum har en tendens att se ut som om han vill hoppa i säng med allt och alla inklusive sin Porsche, och att Tom Welling är vackrare än någon man har rätt att vara?

  Eller är det jag som är crazy?

  Måste jag se Starsky & Hutch nu?

  Jag lyssnar på Maroon 5, akustiskt, jag vill att allt skall vara akustiskt. Och dricker vin.

  Tuesday, December 19, 2006

  "I want a lover I don't have to love, I want a boy so drunk he doesn't talk."

  Nästa år är det tydligen slut på en-tv-serie-åt-gången lugnet. Enligt min blogglänklista borde jag införskaffa och titta på följande serier: Dexter, Heroes, Torchwood, Battlestar Galactica.

  Jag håller på att skriva en text om subtext, men kan inte få ihop tankarna riktigt. Jag har hållit på med den i flera dagar nu, så...pfffft. Har fastnat vid The Kinks "Lola." Möjligen för att det är svårt för mig att förstå att den låttexten kan ses som subtext och inte...text. Att den kan tolkas som en ung, oerfaren kille som träffar en maskulin kvinna, och inte alltså en ung, oerfaren kille som träffar en man utklädd till kvinna. "She walked like a woman and talked like a man" skulle alltså innebära att "hon" helt enkelt hade en väldigt mörk röst för en kvinna? Eh. Och insinuanta "I got down on my knees, then I looked at her and she at me" betyder vad, att de drack te tillsammans?

  Jag lyssnar på John Mayer och dricker vin.

  Monday, December 18, 2006

  "Yeah fuck me! I wish all of you could fuck me."

  Jag var och gav ett blodprov i morse - and promptly passed out. Eh. Det har aldrig hänt förut, men de tog så många rör (det var till en studie och de behövde tvillingar så jag anmälde mig). Jag lyckades iallafall hålla mig vaken tills de drog ut nålen.

  Idag skall jag se Filip Hammar kyssa Micke Persbrandt. Mmmm. Manliga programledare borde alltid hångla med sina manliga gäster. Jag menar, de får naturligtvis även hemskt gärna prata om vad de gör och så vidare, bara de inte glömmer the man-on-man smooching. Och Filip Hammar kunde förresten tungkyssa sin programledarkollega Fredrik lite mer. Humphh.

  Hmm. Jag kommer inte riktigt ihåg kvällens Supernatural-avsnitt som går på SVT (possibly the rock music when they jump into the car and drive away at the end was SO cheesy this time I had to surpress the whole episode).

  Såg något Americas-Funniest-something-something program. Klipp där barn skulle gå fram till en mikrofon och säga vad de ville bli när de blev vuxna. En liten kille klev fram och meddelade: "When I grow up I want to become a vampire bat!"

  Best. Thing. Ever.

  "When I woke up and saw that olive skin and that furry body, I thought, 'Please, God, let it be a giant furry olive.'"

  Har varit i Stockholm i några dagar och hälsat på. Har travat runt Kungsträdgårdens julmarknad och på kvällen gått ut och druckit white russians med mamsen. Eh.

  Jag är caffeinated nog att göra en sån där Årets-lista. Yay! Tror inte jag gjorde en förra året. Jag var väl i nån sorts altruistisk fas och tyckte inte man skulle bedöma andra människor och yada yada yada. Så ej denna gång, muwahahahahahaaaa!

  Listan. Något ostrukturerad, but pretty! Kinda like me.;)

  Borde vara bloggförbud mot: Matrecept. Följt av en bild av hur maten blev. Jag har mardrömmar där hela Internet tas över av folk som bara skriver vad de tänker äta till middag den kvällen.
  Borde uppmuntras: Drinkrecept. Följt av en bild på hur drinken ser ut. Mmmm.
  Årets sämsta bloggare: Linda Skugge. Skrev t ex två debattkrönikor i Expressen om kulturstipendier utan att med ett ord nämna att hon själv glatt sökt och fått dessa. Jo, hon skrev det i nåt blogginlägg någonstans, men det räknas inte eftersom alla inser att om man skriver en debattext så nämner man sådana saker I SJÄLVA TEXTEN, omg! T ex kunde hon tagit bort ""Jag finansierar mina kassa böcker med pengar jag tjänar som frilansjournalist [....] Alla kan fortsätta skriva sketna böcker, men dessa ska finansieras själva, av surt förvärvade pengar. Det är så livet funkar, honeys."" för att ge plats åt det.
  Ger mig sköna rysningar, gång på gång, varje gång: Cat and Blog, Galatea, Det Ljuva Livet, Skräphögen *purrrrr*
  Biggest blogg-crush of 2006: Alla som jag länkar till i listan till vänster.
  Nooooo: Maria Kornevik Jakobsson
  Årets stolpskott, övrigt Alla andra har varit rediga. Nicely done.
  Weirdest thing on the planet: Alla tycker att Sjödin borde avgå, men Lars Leijonborg sitter väl fortfarande kvar? Me confused now.
  Varför röstade jag på: Göran Persson? Var fan ÄR han?
  Årets mest överskattade: Forskare som säger att det inte finns något klimathot att oroa sig för. Och plötsligt förvandlas till superforskare som Berättar Sanningen Som Den Är. What?
  Är fortfarande: Feminist. Oh my god, yes! Nej, det går inte "lika bra" att säga att man är humanist istället.
  Och nu när jag deklarerat min feministiska inställning, måste jag säga: Varför tror del kvinnor att det är ok att sitta på möten och ropa "Härskartekniker" så fort en man pratar i mun på dem? Sådant tar man i så fall upp med personen i fråga i enrum, mellan fyra ögon. Man har inte rätt att genera andra människor hur som helst.
  Årets The fuck? Aftonbladets bloggare vill förbjuda sexbloggar, ord som kan "anses stötande", bloggbråk, what's wrong with these people? Varför surfade de ut på Internet in the first place? För att leta upp olika saker att förbjuda?
  Årets roligaste, TV: Extra Extra! Fråga till Peter Swartling, "var det därför du bad Darin ta ut tandställningen?" Angående erbjudande om sexuella tjänster. Grovt, och förstås COMPLETELY inappropriate. I laughed and laughed and laughed.
  Årets roligaste, film: The Ringer. Johnny Knoxville låtsas vara mentally challenged för att få tävla i Special Olympics. Jag har nog aldrig väntat på en film så mycket som den.
  Sammanfattning av min egen blogg under 2006: DeanandSam, cymbalta, bloggbråk yay, blogglove gäsp, Smallville is SO gay.

  Supernatural-withdrawal. Alla som sett avsnitt 2.09 och tror de vet vad Dean skall säga till Sam, maila mig. Sitting here with absolutely nothing to do.

  Tuesday, December 12, 2006

  "We'll rent a movie. You're into gay porn, right?"

  Eh. Tänkte först skriva något om ett inlägg jag råkade läsa på någons blogg (jag vill inte verka som om jag hoppar på någon personligen och försöker trycka ned dem eftersom jag inte har något eget liv osv, så jag skall inte nämna namn men låt oss kalla honom för Marcus Spirro) som beskrev vilken tuff värld bloggvärlden är för de som inte kan värja sig mot personangrepp eller kritik. Men sedan tänkte jag...meh. Varenda gång någon gör ett provocerande inlägg som folk reagerar och kommenterar på kan man väl inte ha denna eviga diskussion om elaka kommentarer och bloggetik och vilka som tänker anmäla vilka till vilkas bloggservrar? Efter några år online börjar det nämligen bli lite tjatigt.

  Det här är Internet. Tre miljoner miljarder (nåja) människor kan läsa din blogg (de gör det antagligen inte) om de vill. Det är ingen liten fight att utkämpa, 's all I'm saying.

  Monday, December 11, 2006

  "That's how you'll end up, Mr Bell. If you let yourself love a wild thing. You'll end up looking at the sky."

  Whoa. Blöt stad. Also: windy. Överallt får man kryssa mellan trasiga paraplyer som ligger och spretar i gathörnen. Brrr. Tur att man är snug as a bug i lägenheten och går runt med pyjamasbyxor och ett glas vin. Snart skall jag lägga mig under filten och titta på Donnie Darko.

  Förresten, jag ser att kvällens Supernatural på SVT är ett av de första som jag verkligen gillade när jag började titta på serien. Och några avsnitt senare började hela serien bli intressantare, om jag inte minns fel.

  Är det imorgon som jag äntligen får gå till jobbet med julgransglitter i håret? Nej, onsdag.

  Mmmm....sparkle.

  Sunday, December 10, 2006

  "You're hot early. I mean, you're here handsome. I'm sorry. Would you like some sex in your coffee?"

  Bloggkrig.net. När du tröttnat på all fluffy blogglove. Det är synd att de inte uppdaterar mer. Den här typen av bloggar/forum är alltid kul.

  Blogger in Beta is kicking my ASS. Det tog mig hela förmiddagen att länka till tre clips i min andra blogg, och under tiden lyckades jag på något sätt fuck up mina senaste inlägg på den här. Men nu verkar det funka. Mmm. What an exciting and action-packed life I do lead.

  ETA: Länk hittad via detta fabulous inlägg, btw. Kommentarerna är roliga.

  ETA: OK. Alla kanske inte ser underhållningsvärdet i att läsa om bloggbråk och flamewars, men jag kan tala om att efter några år online och en miljon bloggbråk senare så börjar man släppa på den där duktiga bloggbråk-intresserar-inte-mig-sandlådenivå-att-folk-bara-ooorkar-bry-sig-har-de-inget-liv attityden och går över till en mer, låt oss säga, pointing-and-laughing approach. *visslar oskyldigt*

  Saturday, December 09, 2006

  "What did you see? Was it breasts?"

  Supernatural 2.09 (SPOILERS!)
  Jag gillade avsnittet, tyckte det var bästa avsnittet hittills, förutom säsongsavslutningen. Så, näst bästa avsnittet hittills. Grejen med SPN är - som jag tjatat om förut - att Dean var i en alldeles för känslig ålder när hans mamma dog och hans pappa försvann in i sin ghost-hunting-ex-marine-värld och Dean fick huvudansvaret för sin bror och han är så mycket mer skadad av deras barndom än Sam är, och även om det inte är direkt hero-material så är de inte är rädda för att låta det synas i serien.

  - Scenen när Dean ger bort Impalan och låser in sig med Sam - oh, the brother-love, it HURTS.

  - Big, huge Sam-arc avsnitt.

  - Dean är trött. And 200000 fangirls are going "Sam, HUG him!".

  - Slutscenen, undrar om Dean alltid stannar på the prettiest spots he can find och köper Sam en öl efter varje you-almost-killed-yourself-with-my-gun-there-and-then-I-gave-a-little-speech-and-made-you-cry incident? He's the best brother evah!

  - "See if we can bang Lindsey Lohan." Re-eally?

  - CLIFFHANGER, grrr.

  - Vad är det för hemlighet Dean skall berätta om Sam och för Sam? Jag vet iallafall vad jag tror...

  "And by this mission you mean hunting down a skilled weapons expert hopped up on Wraith drugs, in the pitch black of an alien planet?"

  1. Dubbelmoral! (the blantant abuse of an innocent word)
  Det finns de som ropar "Dubbelmoral!" så fort en kvinnofråga tas upp i media – ex ”hade det varit killar som visade upp sig utan skjorta så hade ingen brytt sig, man kan skoja mer om män än om kvinnor oh my god DUBBELMORAL!” Att det finns människor som tror att saker och ting i samhället bara sker i något slags vacuum, det är ju ganska uppenbart, de som tror att olika saker bara kan jämföras rakt av utan att räkna in omständigheterna. Såna som tycker att det faktum att man kan skämta om män som grupp lättare än om kvinnor som grupp i media idag, är så himla orättvist. Eh. Hello? First rule of comedy: Man sparkar uppåt, mot de som sitter på den största makten. Man plockar inte komiska poäng på fördomar om några som redan har det besvärligt pga just dessa fördomar. Det är nämligen inte roligt (det kan vara det. Skickliga komiker kan skämta om allting. Men, alas, många som drar vitsar i lunchrummet eller på festen är inte skickliga komiker). Kan vara värt att ta en sekund att fundera på innan man klagar på att ingen skrattar åt ens skämt. Ändras när förhållandena ändras. Hur kan detta vara krångligt att förstå?

  Humorns regel nummer två: Det är kul att utmana fördomar, inte bekräfta dem. Skämt om hur kvinnor som grupp är tekniskt okunniga eller det svagare könet är tricky, väldigt tricky. Hur många tycker att det är hysteriskt roligt idag? Män är från mars, kvinnor från venus, gäääääsp.

  In conclusion, det handlar inte om dubbelmoral. Det handlar om bad comic timing.

  2. Mmmm.
  Nytt Supernatural nedladdat! Mmmm. Vill även säga angående måndagens avsnitt på SVT att ja, enligt uppgift kommer man få veta varför Deans ögon också blödde i slutet.

  Sunday, December 03, 2006

  "What? Whatting a what?"

  Mmm, söndag. Buffy är alltid ett bra val för en useless söndagskväll av TV-tittande och ice cream in bed. En sak jag verkligen gillar med serien är att Joss Whedon aldrig är rädd för att göra män till helpless victims när situationen kräver det (or for fun). Girls hittng girls, girls hitting boys, boys hitting girls, boys hitting boys. It's equal opportunity action. Får all annan macho action TV att verka gammalmodig, stereotyp och dull dull dull.

  Saturday, December 02, 2006

  "I'm not. I'm just interested in people who ruled the world before they were thirty."

  Internet-dejting, hmm. Det är inte något jag är väldigt bra på. Det är för, tja, mycket ansvar på mig själv, antar jag. Hallå, kan man inte bara träffa nån snygging i snabbköpskassan när man råkar tappa en påse äpplen och han plockar upp den åt en och blickar möts och han frågar om man vill gå och hem till honom och titta på Breakfast at Tiffany's och han har en people-friendly katt och lagar god mat men klagar inte när han bjuds på makaroner och han tycker om att prata om litteratur osv men inte på det där jobbiga sättet och han är helt ok med att ibland och högljutt jämföras med diverse ubersnygga tv-skådisar och han har full förståelse för a woman's right to hog the Internet och han gillar att inte göra någonting alls på söndagar och han tycker det bara är roligt att man vill spendera hela semestern i London och han håller helt med om att det finns homoerotisk subtext i Smallville och han är även bra på att kyssas. Ni vet. Kan man inte bara träffa någon på det sättet?

  Nu håller nog J på att tugga sönder ytterdörren för att jag är så sen. She's funny like that.

  Friday, December 01, 2006

  "The question is, why bugs and why now?"

  OMG, day 367812642891. Ännu en diskussion om the evilss of elaka, anonyma kommentarer på fullt publika bloggar? Ännu en stå-på-dig-KRAM-we-shall-overcome fest? Really?

  Ingen ny Supernatural i USA denna vecka heller? What a new FUN way to torture me.

  Jag måste också passa på att säga till de som sett de första avsnitten av Supernatural på SVT - serien blir faktiskt bättre. Visst, the monsterchasing fortsätter ligga på ungefär samma "X-files-did-it-better" nivå, men plot-wise så kommer man få se mycket mer av The Dysfunctional Family theme, och det är på många sätt det som gör serien intressant - var det bara-fyra-år-äldre Dean som tog på sig ansvaret och uppfostrade Sam, iallafall känslomässigt, medan John koncentrerade sig på hunting ghosts? kommer Sam kunna frigöra sig från sin familj igen? hur långt är Dean beredd att gå för att hålla ihop familjen och hur bitter gör det honom inombords? - det upprättas en Dean-arc och en Sam-arc, OCH man får se Hottie McHot (Dean) halvnaken ungefär halvägs in i säsong 1. Se, bättre!

  Så är det december. Det betyder att nu kan man börja sammanställa alla listor över året som gått och publicera dem. Listor och sammanställningar är bra. Det ser alltid smart ut. In fact, jag tror jag skall göra alla mina inlägg i bullet points fr o m nu.

  "Nobody catches me. Not cops. Not perverts. Not weirdos. Not teachers. Not anybody. Nobody."

  Lunch.

  Idag är 1 december och en sådan där riktigt busy dag för mig, av olika anledningar, nej, vänta, av en stor anledning faktiskt. Men påväg till jobbet i morse köpte jag med mig en stor vanilla latte. Och jag har bestämt mig för att det skall bli en lugn, stressfri dag, och att jag själv skall vara properly gracious och caffeinated.

  Yep.