"I like Sean because he looked, well, slutty...A boy who couldn't remember if he was Catholic or not"
  follow me on Twitter

  Thursday, March 29, 2012

  "I got cocaine in my brain and it feels just fine"


  (Pelle Billing har rensat ut flera av kommentarerna nu, se hans kommentar längst ned i det här inlägget)

  Det här blev tillslut för lång för Tumblr, så klistrar in det här istället. Plus, har lite med mitt förra inlägg om victim-blaming att göra.

  Jag följer just nu ett kommentarsfält till ett inlägg om hur man bäst kan undvika att bli våldtagen. Jag tror nämligen det kan bli epic.

  Till absolut ingens överraskning undrar en av de första kommentaren direkt: "Vilken risk är störst, att bli utsatt för våldtäkt eller att bli anklagad för våldtäkt?"

  En annan är väldigt besviken på att våldtäktsrisker överhuvudtaget tas upp av bloggaren, istället för att fokusera på falska våldtäktsanmälningar: "Inte ett ord om falska anmälningar, inte ett ord om dålig rättssäkerhet, endast fortsättandet av den feministiska propagandan."

  Signaturen Pether förklarar att när det gäller våldtäkt är "90% är bullshit media propaganda, av resten är hälften inte ens våldtäkter, sen förändrad lagstiftning, falska anmälningar, varje händelse blir en anmälan, osv osv. dvs, det finns inget att vara rädd för."

  Nåja, nu visar det sig att det nog ändå finns något att vara rädd för. För män. Redan i nästa kommentar berättar nämligen signaturen jimmy: "Som vit svensk man så skulle jag i dagsläget aldrig hoppa i säng med en kvinna utan att på något sätt dokumentera händelseförloppet för att undvika att bli falskt anklagad."

  Signaturen men@work håller med, och förtydligar: "Det som orsakar de många anmälningarna är ett uppluckrat våldtäktsbegrepp i kombination med emotionellt instabila tjejer som anmäler gång på gång."

  Det är så man diskuterar viktiga kvinnofrågor. Förstås.

  Signaturen Familjen Bengtsson håller även han med, och även han tycker det är män som drabbas värst av våldtäktsproblematiken: "Vad är värst av att som kvinna någongång riskera att bli våldtagen eller som man i olika sammanhang bli ogrundat misstänkt, ifrågasatt, synad, anklagad och kanske även anmäld och oskyldigt dömd?" Samma signatur tycks även ha använt Genusnytt (och bara Genusnytt) som researchmaterial: "Det räcker tex med att en feminist viskar ett litet nej före samlag så döms mannen enligt lag för våldtäkt."

  Efter det går signuter Bengtsson iväg och räknar lite matte: "Antalet anmälda sexualbrott är i runda slängar 15 000 per år och av dessa utgör våldtäkterna 5000. 200 döms årligen för våldtäkt. 4800 män blir alltså okynnesanmälda."

  Bazinga!

  Signaturen Pontus anser att eftersom samhället redan gjort allt vi kan åt våldtäkter (dvs sagt "våldtäkt tar vi avstånd från, hörni") så är det lika bra att ge upp att ens försöka: "Det svenska samhället tar redan starkt avstånd från våldtäkt och grova våldsbrott. Och likförbannat sker de. Mänskligheten kommer aldrig att nå utopia med mindre än att vi utför korrigerande hjärnkirurgi på alla medborgare, så det kanske är dags att ge upp idén och försöka anpassa oss till verkligheten i stället?"

  Signaturen Magnus Hansson tror det skulle vara en bra idé att införa PUA-taktik i skolan så "att män blir mindre benägna att våldta, då de får lättare tillgång till vanligt sex."

  Vanligt sex, för att killar ska slippa ha det där otrevliga våldtäktssexet.

  Signaturen Benke dyker upp igen och delar nu med sig av sin syn på våldtäktsanmälningar (frivilligt sex där mannen "tog i för hårt") samt medger att han förstår varför män våldtar, även om det inte är hans grej: "Jag undrar hur många av dessa (5000 låter mkt) som var frivilliga men där kvinnan av någon anledning tyckte att mannen tog för hårt. Personligen skulle jag aldrig få något direkt ut av våldtäkt och jag skulle aldrig begå det brottet men jag kan sätta mig in i varför våldtäkter begås."

  VARFÖR våldtar då män kvinnor enligt Benke? Feministerna. Och hur de inte respekterar manligheten som de borde: "Det handlar om hat. Hat som feminismen till mångt och mkt piskat upp och är skyldig till med sin onyanserade debatt och sin nonchalanta attityd mot manligheten."

  Sen kommer signaturen Ligneto som tycker att det här med att kvinnor utsätter sig för "risken" att bli våldtagen (enligt orginalinlägget genom att gå hem med nån utan att redan bestämt sig för att ha sex, låta killen betala, dricka alkohol, osv) är jämförbart med "att åka till talibanerna och provocera".

  Signature Anonym har en hel rad förslag på hur man kan minska på våldtäkterna utöver alla förslag i orginalinlägget. Bland annat: "kommunala bordeller, kvinnor måste sluta förvänta sig fördelar på dejningmarknaden, våldtäktsbegreppet måste tillbaka till vad det var innan, introducera kurs ang våldtäkt i Sfi, männens önskemål i samhället måste tas på allvar." Exakt vilka av männens önskemål som skulle minska antalet våldtäkter specificeras inte. Pity.

  Patrik N upprörs över feminister som tycker att istället för att kvinnor måste undvika våldtäkt så måste män sluta våldta: "Man vill ju säga: Men jag har ju inte börjat!! Men inte duger det."

  Eh.

  Anonym 2 skriver även hen om män med sexbrist och dessas kopplingar till våldtäkt: "Sexbrist skapar frustration som är en bidragande orsak till att våldtäkter begås. Det handlar naturligtvis inte om att någon snubbe är så kåt att han blir tvingad att begå övergrepp utan om känslan att av långvarit blivit diskriminerad av både samhället och utav kvinnor."

  Vidare förklarar han att feministiska värderingar "retar många män" och: "I västländer där inte dessa feministiska värderingar och morallagar finns begås färre våldtäkter."

  Feministernas fel. Nu igen.

  Signaturen Chade förklarar hur genomsnittskvinnan omedvetet väljer att gå hem med just våldtäktsmän: "Kvinnor vill gå hem (dvs. one night stands) med män som de ser som lämpliga fädrar till deras barn, inte nödvändigtvis (och oftast inte) de som enligt kvinnan är en lämplig partner och den som ska uppfostra barnet. De egenskaper som de män har som gör att kvinnor vill gå hem med dem korrelerar dock rätt bra med egenskaper som utmärker våldtäktsmän. Dvs. de män som kvinnor vill gå hem med är mycket mer sannolika att vara våldtäktsmän än genomsnitsmannen."

  Signaturen Barfota, däremot, förklarar vad som ligger bakom männen som begår våldtäkter. Kvinnorna. "Är det inte aningen besynnerligt att de flesta som våldtar mer eller mindre blivit uppfostrade av kvinnor (i vissa fall kanske ensamstående mammor), i hem, förskolor, skolor o.s.v. Borde då inte dessa kvinnor som mestadels uppfostrat samma “män” de senare i livet är rädda för och kanske blir våldtagna av ta sig en allvarlig funderare?"

  Pontus tycker det är viktigt att inte ta ifrån kvinnor hela skulden för våldtäkt: "Jag anser inte att en kvinna kan FÖRTJÄNA att bli våldtagen, eller att det kan vara enbart hennes eget fel. Men att kategoriskt säga att hon aldrig kan ha någon del av skulden är farligt eftersom du då viker dig för att identifiera riskbeteende.!"

  Skuldbeläggande för kvinnans eget bästa, så att säga. Och så man sen kan tala om för andra kvinnor vad de inte borde göra längre.

  För att sammanfatta (hittills): när våldtäktsfrågan och vad vi ska göra åt den diskuteras är det många som tycker det viktigaste är att lära ut vad kvinnor ska undvika att göra för att minska antalet våldtäkter, flera har tänkt på det så mycket (och gjort adekvat research i ämnet, får man anta) att de har egna förslag på hur kvinnor kan undvika våldtäkt, ett antal personer anser att media "blåst upp" och överdrivit det här med våldtäkt (men själva tror att de ska bli falskt anklagade för våldtäkt så fort de har sex - oklart vem som har skulden för att "blåsa upp" denna rädsla) och tycker skriva om våldtäkt är feministpropaganda om man inte skriver att det är männen som är värst drabbade, och så de som förklarar att många av våldtäkterna egentligen "inte är så allvarliga" som lagstiftningen säger (male, are ya?).

  Och då har jag inte ens nämnt de många kommentarerna som handlar om hur det är The Others som våldtar, det har inte med oss andra att göra, ja, ni vet, de där kommentarerna.

  (Disclaimer: Darlings, huruvida alla som kommenterar är "på riktigt" kan inte jag avgöra. Dock skulle jag för säkerhets skull inte länka nån som signerar med, typ, sin namn, bild och adress. Kan vara bra att keep in mind, dock.)

  (Disclaimer 2: Lasse anser att min agenda är att använda kommentarerna för att smutsa ned Pelle Billing. Jag skriver inget om Billing eller hans blogg i detta inlägg. Det inlägget får komma nån annan gång. Om Lasse vill länka till kommentarer han ser i feministbloggar - utan att påstå att de är bloggarens åsikter förstås - får han väldigt gärna det. Det kan nog vara behövligt ibland, t o m.)

  (Disclaimer 3: Pelle Billing har kommenterat så jag lyfter upp det här.
  Pelle Billing: "De flesta kommentarer som länkas här är upprensade nu.Det har skett ett inflöde av nya kommentatorer till bloggen senaste 2-3 dagarna. Vad det beror på vet jag inte. Men gradvis kastas folk ut. Vissa har också gått in för att sabotera bloggen. T ex var "Benke" och "Fam Bengtsson" samma person, och det var bland de värre.Kan vara schysst att nämna detta tycker jag då det vanligtvis aldrig kommer så här många udda kommentarer på bloggen.")

  14 comments:

  Sara said...

  Ja alla har väl rätt till en åsikt även om dessa kommentarer är helt ogrundade och fyllda med förakt. Ta bara kommentaren där personen räknat ut hur många som är oskyldigt anklagade (4800), jag tror knappast att 4800 män är oskyldigt anklagande, har personen i fråga funderat över saker kring bristande bevis, det faktum att åklagare bara tar fall till rättegång som de tror sig kunna vinna?

  Vissa personer alltså.

  Moa said...

  Blir mörkrädd.

  Rune said...

  En del av kommentarerna är vad jag vill kalla konstiga och jag håller inte med mycket av det som skrivs. Dock så skriver inte Pelle om hur undvika att bli våldtagen, men om hur man kan minimera risker för att hamna i situationer som kan resultera i våldtäkt. Brott begås, Sverige är inte Utopia. Är det fel att vara medveten om det och fundera på hur man kan minimera risken att drabbas av idioters beteende? Ang. kommentarsfältet som du länker till, så vill jag tro att en mycket stor majoritet inte har så olik syn på vem som har skyld i en våldtäkt än vad du har....

  Sleepless said...

  Rune: Nej, jag tror inte majoriteten har dessa åsikter.

  Vad jag tror är att det finns något oerhört problematiskt att folk har så mycket personliga idéer om hur kvinnor ska bete sig för att minimera just riskerna att bli våldtagna. Jag tror att all denna välmening riskerar att glida över i något annat, där att vara mänsklig tillslut räknas som att provocera och plötsligt blir en massa andra människors business.

  Susanne Samuelsson said...

  Rune, ta ett "välmenande" tips om att tjejer inte ska dricka eller åka bil med killar och placera det i en annan kontext, EFTER en våldtäkt. Det ger kanske lite perspektiv och en fingervisning om hur skevt det är att be kvinnor att själva ansvara för våldtäktsmännens handlande.
  Man ska alltså inte sätta sig i en bil med en man man dejtar. Ett enkelt tips för minska risken att bli våldtagen, enligt Pelle Billing. Testa detta råd och säg det till en dotter, syster, mamma eller kompis som nyss blivit våldtagen; "Men varför satte du dig i bilen med den där killen?" Visst blir det lite konstigt? Rentav elakt att antyda att hon kunde förhindrat våldtäkten, fast man bara konstaterar exakt samma sak som innan, förutom det att brottet redan begåtts? Ser du fortfarande inget märkligt med att be tjejer själva ansvara för eventuella våldtäkter?
  (Och då har jag inte ens nämnt den nedlåtande attityden till män som luftas i det aktuella inlägget, att en kvinna kallt ska räkna med att alla män är möjliga våldtäktsmän. Fy fasen vilken hemsk syn på killar.)

  Pelle Billing said...

  De flesta kommentarer som länkas här är upprensade nu.

  Det har skett ett inflöde av nya kommentatorer till bloggen senaste 2-3 dagarna. Vad det beror på vet jag inte. Men gradvis kastas folk ut. Vissa har också gått in för att sabotera bloggen. T ex var "Benke" och "Fam Bengtsson" samma person, och det var bland de värre.

  Kan vara schysst att nämna detta tycker jag då det vanligtvis aldrig kommer så här många udda kommentarer på bloggen.

  Sleepless said...

  Pelle Billing: Självklart. Fixat.

  Pelle Billing said...

  Tack. Schysst.

  Lena said...

  Trist att han tog bort mina kommentarer. Det är alltid lika kul att driva med antifeministena. Det är ju så där de tänker, men inte vågar skriva.

  Sleepless said...

  Lena: Yeah. THAT happened.

  Anabanana said...

  Man blir bara så besviken på sina medmänniskor, man blir arg och bubblar så att det känns som att man vill kräkas.

  Anonymous said...

  Det är väl skillnad på att skuldbelägga och att riskminimera anser jag. Personligen så anser jag inte att det är rätt att skuldbelägga ett offer oavsett brott men det kan vara värt att tala om hur man kan minimera risker. Ett exempel är när min kamrat studerade sommarfilosofi i Chicago för en herrans massa år sedan och jag besökte honom. Vi tog en lång promenad strax utanför domntown och hamnade i fel område. Vi såg ett par långa svarta män kliva ut i gatan för att markera revir på ca 150 meters avstånd. Vi vände då och gick tillbaks. Idag så ser vi feminister tala om för kvinnor att man aldrig ska vara rädd och göra som de känner för så länge de inte gör fel. Kontentan av det hela blir då att dessa kvinnor kommer att bli utsatta i högre utsträckning. Man kan inte skuldbelägga att dessa kvinnor blir drabbade men man kan förekomma brottet genom att vidtaga försiktighetsprincipen.

  The one and only anonymous!
  Glad Påsk!

  Anonymous said...

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/04/07/god-morgon-thomas-bodstr-m

  Perspektiv utan genusaxiom

  The one and only anonymous

  Sleepless said...

  Anonymous: Glad annandag påsk!